Meggybefőtt
Hozzávalók:
1 kg meggy, 50 dkg nádcukor , 1,5 g tartósítószer (nátrium-benzoát)
A meggyet megmossuk, szárát eltávolítjuk. Ügyeljünk arra, hogy a gyümölcs ne sérüljön meg.
Az üvegeket kimossuk, hagyjuk lecsepegni.
Elkészítés:
A meggyet az üvegekbe rakjuk.
Elkészítjük a felöntőlevet: 1 liter vízhez keverjük a cukrot, felforraljuk, habját leszedjük.
Belekeverjük a tartósítószert, és a meggyre öntjük.
Az üvegeket lezárjuk, vízzel teli lábosba állítjuk úgy, hogy a víz az üvegek háromnegyedéig érjen.
A vizet felmelegítjük 90 fokra (ne forrjon), és kb. 5 percig főzzük benne a befőtteket.
Az üvegeket kiszedjük, és száraz dunsztba (tiszta, meleg ruhák közé) tesszük.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.